Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN





Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-11-2014, 17:27   #201
RedFord
ford::advanced
 
Avatar RedFord
 
Imię: Redzia
Zarejestrowany: 11-05-2011
Skąd: Radom
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Postów: 341
Domyślnie

Ciekawe który by się przyznał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ZUPA MEKSYKAŃSKA

1. 1/2 kg mielonego, chudego mięsa (może być z łopatki)
2. Cebula i kawałek pora
3. Rosół albo kosteczka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
4. Puszka czerwonej fasoli
5. Puszka białej fasoli
6. Puszka kukurydzy
7. Puszka groszku zielonego
8. Sól, pieprz, przyprawa do dań meksykańskich
9. 20 dkg żółtego sera

Szklimy pokrojoną w kostkę cebulkę i pora. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy.
Zalewamy rosołem, chwilę gotujemy.
Dodajemy odcedzone: fasolę, groszek i kukurydzę.
Gotujemy i doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą.
Zupa ma być ostra. I dosyć gęsta. Jeśli nie uda się, można zarzucić drobnymi kluseczkami.
Podajemy gorącą, z dużą ilością startego, żółtego sera.

__________________
_______________________________________

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg


RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2014, 11:15   #202
valke
ford::amateur
 
Imię: Tomasz
Zarejestrowany: 20-11-2014
Skąd: Varsovie
Model: Focus ST
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
Postów: 3
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

Ja zastąpiłbym czasami mięso na jakąś wołowinkę, luz pierś z kury.
Dorzuciłbym paprykę czerwoną i przy podaniu wrzucił kilka nachosów.

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 20-11-2014 o 11:40 Powód: Nie cytujemy całych postów, nie cytujemy poprzedniego postu.
valke jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2014, 15:30   #203
Atlis
ford::professional
 
Avatar Atlis
 
Imię: Marian
Zarejestrowany: 19-07-2013
Skąd: Szczecin
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Postów: 1,389
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

Wołowina i kura to nie mięso? ;-)

Ja czasami lubię proste dania. Naprzykład tak wyglądała moja wczorajsza kolacja. :-D

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Atlis ; 20-11-2014 o 15:33
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2014, 16:07   #204
RedFord
ford::advanced
 
Avatar RedFord
 
Imię: Redzia
Zarejestrowany: 11-05-2011
Skąd: Radom
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Postów: 341
Domyślnie

Przepis poproszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
__________________
_______________________________________

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg


RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2014, 16:09   #205
Atlis
ford::professional
 
Avatar Atlis
 
Imię: Marian
Zarejestrowany: 19-07-2013
Skąd: Szczecin
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Postów: 1,389
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

Czosnek, tymianek, dwie łyżki oliwy, kostka masła, pieprz, sól i pół kilo rostbefu wołowego. :-D
Atlis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2014, 17:25   #206
TOMAS
Moderator
 
Avatar TOMAS
 
Imię: T O M A S
Zarejestrowany: 16-11-2008
Skąd: ok. Stargardu
Model: Toyota Corolla 2023 / Ford Fiesta 2022
Silnik: 1.8 Hybryda 196 KM / 1.1 75KM
Rocznik: 2023 / 2022
Postów: 2,750
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

No dobra, wczoraj z powodu panującej nudy wyszedł taki nietypowy torcik

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Składniki:
1) Dwie torebki ryżu parabolicznego ugotowanego
2) Pięć jajek ugotowanych na twardo (starkowane)
3) Pięć ogórków konserwowych (starkowane)
4) Dwie puszki tuńczyka rozdrobnionego
5) Żółty ser
6) Pieprz
7) Szczypior

Zasada prosta, robimy przekładańca, po skończonej warstwie z produktów można dać majonez lub sos tatarski i lecimy z drugą warstwą. Kończymy starkowanym serem.
Na koniec zdobienie szczypiorem i np rzodkiewką.

Wrzucamy do lodówki na 4-5 godzin.


Naprawdę mi się wczoraj nudziło
__________________
Ford EcoSport ST-Line by Delta & Tomas

Był: Escort ghia mk7, C-max, Mondeo mk4 titanium, Transit mk7, Mondeo mk4 lift titanium, Focus mk1 lift ghia, Focus mk3 titanium, EcoSport ST Line + bajery

Została Toyota Corolla 2013 TS Style i Fiesta 2022

Pozdrawiam
Tomas
TOMAS jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2014, 21:27   #207
RedFord
ford::advanced
 
Avatar RedFord
 
Imię: Redzia
Zarejestrowany: 11-05-2011
Skąd: Radom
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Postów: 341
Domyślnie

Już myślałam że się tu nie popiszesz! REWELACJA!
__________________
_______________________________________

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg


RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2014, 17:01   #208
RedFord
ford::advanced
 
Avatar RedFord
 
Imię: Redzia
Zarejestrowany: 11-05-2011
Skąd: Radom
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1,6 TDCi
Rocznik: 2006
Postów: 341
Domyślnie

Wklejam, bo aż ślinka cieknie. Przepis naszych towarzyszy zlotowych Joasi i Tomka z Łodzi.

ZAPIEKANY MAKARON ZE SZPINAKIEM

Kochani to danie jest bardzo proste do przygotowania. Oto składniki : 1 opakowanie makaronu tagliatelle, 2 opakowania szpinaku siekanego, 400ml. śmietanki 30% (18% UHT), 1 opakowanie serka Lazur Blue, 2 opakowania łososia wędzonego na zimno (300g), ser mozzarella do posypania, 1 mała cebulka, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz biały mielony gałka muszkatołowa. Przyprawy wedle uznania. Przepis: Makaron gotujemy al dente. W garnku na oliwie podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i czosnek (nie przypalić !) dodajemy śmietankę i ser Lazur Blue. Delikatnie podgrzewamy do rozpuszczenia sera. Dodajemy szpinak, całość dusimy i doprawiamy do smaku. Ugotowany al dente makaron dodajemy do sosu szpinakowego i delikatnie mieszamy Do całości dodajemy małe kawałki łososia, dzielimy na porcje, posypujemy mozzarellą i zapiekamy. Smacznego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
__________________
_______________________________________

http://i33.tinypic.com/2qxnfwk.jpg


RedFord jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2014, 20:29   #209
tiger02
ford::average
 
Avatar tiger02
 
Imię: TOMEK
Zarejestrowany: 19-01-2012
Skąd: SZCZECIN
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2009
Postów: 141
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

Redzia wielki szacun za czystość piekarnika.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał TOMAS Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dobra, wczoraj z powodu panującej nudy wyszedł taki nietypowy torcik

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Składniki:
1) Dwie torebki ryżu parabolicznego ugotowanego
2) Pięć jajek ugotowanych na twardo (starkowane)
3) Pięć ogórków konserwowych (starkowane)
4) Dwie puszki tuńczyka rozdrobnionego
5) Żółty ser
6) Pieprz
7) Szczypior

Zasada prosta, robimy przekładańca, po skończonej warstwie z produktów można dać majonez lub sos tatarski i lecimy z drugą warstwą. Kończymy starkowanym serem.
Na koniec zdobienie szczypiorem i np rzodkiewką.

Wrzucamy do lodówki na 4-5 godzin.


Naprawdę mi się wczoraj nudziło




No no Tomek wygląda apetycznieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tiger02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-12-2014, 12:33   #210
Izabelka
ford::average
 
Avatar Izabelka
 
Imię: Izabela
Zarejestrowany: 05-06-2011
Skąd: Warka
Model: Ford KA MK1
Silnik: 1.3 EnduraE
Rocznik: 1998
Postów: 76
Domyślnie Odp: Kącik Kulinarny czyli jesteś głodny? Nie jedz snickera, zajrzyj tutaj ;)

Pierniczki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1 kg mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka miodu
2 jajka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
opakowanie przyprawy do piernika
szczypta soli

wszystko razem zagnieść. Wykrywać ciasteczka. Piec w temp. 180 stopni przez około 20 minut.

Bump: Pierniczki

1 kg mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka miodu
2 jajka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
opakowanie przyprawy do piernika
szczypta soli

wszystko razem zagnieść. Wykrywać ciasteczka. Piec w temp. 180 stopni przez około 20 minut.
__________________
Pozdrawiam
Iza

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 03-12-2014 o 13:43
Izabelka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz



Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:45.


User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.